Trauma & the Struggle to Open Up

Relational Strategies to Treat Challenging Trauma Clients


Met Dr. Robert Müller

29 en 30 april 2022

Alhoewel deze workshop omwille van Corona bijna 2 jaar geleden is vastgelegd, kiest Professor Muller ervoor om de training online te laten doorgaan vanuit Toronto.

Deze praktische tweedaagse workshop, geleid door Dr. Robert T. Muller, expert op het gebied van traumatherapie en wereldwijd geprezen auteur van het boek, Trauma & the Avoidant Client, is gericht op het vergroten van het begrijpen van de psychotherapeutische relatie bij uitdagende trauma cliënten.
Als therapeuten proberen we een sterke therapeutische relatie op te bouwen, maar in de praktijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Trauma cliënten hebben moeite om de therapeut te vertrouwen: velen minimaliseren hun eigen traumatische ervaringen of gaan hulp afwijzen. Anderen storten zich op het werk, of zoeken een "snelle oplossing", ondanks een lange geschiedenis van interpersoonlijk trauma.
Zich enerzijds baserend op de hechingstheorie en het wetenschappelijk onderzoek op dit domein en anderzijds steunend op een schat aan klinische ervaring.
laat Dr. Muller zien hoe te werken met zulke moeilijk te behandelen cliënten, hoe aanknopingspunten te vinden, en manieren om contact te maken.
Gebruikmakend van een relationele, psychodynamische benadering, verkennen we strategieën voor het ontwikkelen van de therapeutische relatie om de cliënt te helpen een gevoel van vertrouwen in anderen terug te krijgen. We kijken naar therapeutische technieken waarmee de cliënt wordt aangemoedigd om interpersoonlijke risico’s te nemen, om te rouwen over verlies, en om kwetsbaarheden onder ogen te zien.
Dr. Muller bespreekt de ups en downs van de therapeutische relatie met traumaslachtoffers en kijkt specifiek naar:

  • Hoe weten we wanneer we onbewust de veiligheid in de relatie in gevaar hebben gebracht?
  • Wat gebeurt er met de relatie als cliënten of therapeuten te snel willen gaan inhet proces, en hoe kan dit worden aangepakt?
  • En hoe kunnen subtiele conflicten in de relatie bruikbaar worden in de behandeling?

We onderzoeken ook de verschillende keuzes die therapeuten maken in de relatie - keuzes die vaak een grote invloed hebben op het resultaat.
Herstel van trauma is een ingewikkeld proces. Als cliënten te snel en te veel onthullen, kunnen ze zich slechter voelen - waardoor het tempo in gevaar komt. De sleutel voor dit probleem ligt in de therapeut-cliënt relatie. Dr. Muller leidt ons door relationele strategieën die helpen om het tempo van openheid van de cliënt te volgen -zodat ze de ervaring als nuttig ervaren wordt, niet als schadelijk.
Gedurende de workshop wordt theorie aangevuld met casusvoorbeelden, praktische oefeningen en fragmenten uit Dr. Mullers eigen behandelsessies. De workshop richt zich op klinische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in ons werk als therapeut.

Trainer

Robert T. Muller, Ph.D. opgeleid aan Harvard Univerisyy, was verbonden aan de universiteit van Massachusetts, en is thans verbonden aan de York University in Toronto. Dr. Muller is fellow van de International Society for the Study of Trauma & Dissociation (ISSTD) voor zijn werk op het gebied van traumabehandeling. Zijn nieuwste boek, Trauma and the Struggle to Open Up, werd bekroond met de 2019 ISSTD award voor het best geschreven boek van het jaar over trauma. En zijn bekroonde bestseller, Trauma and the Avoidant client" werd in vele talen vertaald. Als hoofdonderzoeker van verschillende multi-site programma’s naar de interpersoonlijk behaneling van trauma, heeft Dr. Muller internationaal lezingen gegeven (Australië, UK, Europa, USA) en was hij hoofdspreker op conferenties over geestelijke gezondheidszorg in Nieuw Zeeland en Canada. Hij richtte een online tijdschrift op, "the Trauma & Mental Health Report", dat nu door meer dan 100.000 lezers per jaar wordt bezocht. Met meer dan 25 jaar in het veld, hdeeft hij een praktijk in Toronto.

Methodiek

  • Theoretische uiteenzettingen
  • Casuïstiek

Publiek

Deze workshop is toegankelijk voor psychiaters, psychologen en erkende psychotherapeuten.

Duur en Uurrooster

Duur : 2 dagen – 12 uur.

Omwille van het feit dat de workshop online doorgaat via ZOOM en owmille van het uurverschil met Toronto, ziet het uurrooster er als volgt uit:

Vrijdag 29 april :

van 13u00 tot 16u30
en van 17u30 tot 21u00

Zaterdag 30 april :

van 13u00 tot 16u30
en van 17u30 tot 21u00

ZOOMlink

U krijgt alle informatie rond de online verbinding samen met de ZOOM-link een paar dagen voor de opleiding doorgestuurd.

Lesgeld

De tweedaagse training kost:

Tot 28/03/2022: 497€ (lesgeld 410,74€/86,26€ BTW)
Na 28/03/2022: 537€ (lesgeld 443,80€/93,20€ BTW)
Inclusief middagmalen, koffiepauzes, manual.

Indien uw opleiding wordt betaald door een derde (bvba/vereniging/instituut/ziekenhuis …) waar u werknemer bent, kost de opleiding:

Tot 28/03/2022: 597€ (lesgeld 493,39€/103,61€ BTW)
Na 28/03/2022: 637€ (lesgeld 526,45€/110,55€ BTW)

!! Opgelet: nieuw rekeningnummer sinds1 januari 2021 !!
Mogen wij u vragen enkel via overschrijving te betalen op rekeningnummer 0689 3973 6633 van INTEGRATIVA BV (BIC-code: GKCCBEBB, IBAN-code: BE79 0689 3973 6633 , adres: Léonce Roelsstraat 7 in 9620 Zottegem) met vermelding van "Workshop Dr Muller" gevolgd door uw naam.

Opgelet bij annulering van de inschrijving:

- 4 weken voorafgaande aan de opleiding kan de opleiding kosteloos geannuleerd worden.

- 2 – 4 weken voor aanvang van de training wordt 50% (plus € 25 administratiekosten) in rekening gebracht

- Minder dan 2 weken voor de training wordt het volledige bedrag gefactureerd.

Annulering dient schriftelijk te gebeuren.

Inbegrepen in het lesgeld: Cursus

Niet inbegrepen : Verblijf, transport, maaltijden

Online registratie

U kan zich online registeren door op "inschrijven" te klikken