Ludwig Cornil

werd geboren in 1965 en studeerde af als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent in 1988.

Hij was halftijds werkzaam op de Dienst Psychologische begeleiding van het AZgroeninge in Kortrijk, waar hij 20 jaar lang heeft gewerkt.

Sinds 1994 werkt Ludwig in zijn privé-praktijk, aanvankelijk zowel met kinderen en volwassenen, maar de laatste 10 jaar vooral met volwassenen.

In 1997 komt hij in contact met EMDR en gaat deze toen nog eigenaardige methode aanleren in Boston bij Francine Shapiro, de grondlegster van de methode. Hij komt terug in België en de onverwacht snelle en positieve resultaten van de EMDR therapie zorgen ervoor dat hij zich enthousiast verdiept in deze werkwijze.

In Hannover volgt hij dan eind jaren 90 een opleiding Psychotraumatologie, die hem ertoe brengt samen met een aantal collega psychologen in 2001 EMDR-België vzw op te richten, waarvan hij in 2003 de naam verandert in het Belgisch Instituut voor Psychotraumatologie en EMDR (BIPE).

In 2003 wordt Ludwig door EMDR-Europa erkend als EMDR trainer en organiseert hij de EMDR opleiding zowel voor de nederlands - als de franstalige therapeuten.

Onder zijn impuls wordt ook de eerste langdurige Psychotraumatologie-opleiding georganiseerd in België en is hij als Belgische vertegenwoordiger mede oprichter van de European Society for Trauma and Dissociation.

In 2008 verlaat hij BIPE, waar hij voorzitter was en richt opnieuw EMDR-België vzw op, waarvan hij nu ook al een 5-tal jaar aan het roer staat.

Met de oprichting in 2010 van het vormingscentrum Integrativa, komt voorlopig een einde aan het oprichten van structuren. Hij maakt met dit privé-initiatief zijn dromen waar zoals ze vertaald worden in the mission statement:

“therapeuten van verschillende strekkingen samen brengen om de rijkdom aan ervaringen uit te wisselen en te komen tot integratie van wat werkt, de enige manier om zowel patiënten nog beter te kunnen helpen en zelf nog meer plezier te kunnen beleven aan het werken met mensen!”